I know what its like to want to die. How it hurts to smile. How you try to fit in, but you can't. How you hurt yourself on the outside, to try to kill the thing on the inside.

>I dag dro Turid! HURRA!!! *danse rundt og juble*

Vel, hva har man egentlig gjort idag? Dro hjem sammens Mari i formiddag og rydda og vaska til bursdagselskap i morra. Mari presterte glans kommentaren når hu satt og så i avisa: «er det dyrere å printe ut bilder av negre en av hvite mennesker?» Det tror æ kvalifisere som månedens, om ikke årets kommentar.

Tilbake på Østmarka fikk æ melding fra Camilla om æ ville ha besøk, og vi kom fram til at grillings va en god ide, så grill ble kjøpt og grillmat ordna så grilling og sladder i fjæra ble et faktum. Dro ut sammens Siri og kjøpte kake ting så alt er klart til den store kakebakinga i morra.

Fant en helt TRAGISK gruppe på facebook. Den handla om ei dame som e innlagt på psykehus, også er det et par stykker som har fått for sæ at det er staten som holder hu innlagt og har laga masse SYKE bilda om psykiatrien og sånne ting. Og skreiv at hu dama ble tvangsinnlagt bare fordi hu skreiv en artikkel osv. Helt vilt… Æ skreiv mail te ledern av gruppa:

Hei
Har vært inne på denne gruppa og sett. Hvor mye har du/dere egentlig satt dere inn i saken? Kun fra vedkommendes side? Det virker på meg som om dere tror at kan man prestere en nogenlunde lesbar tekst så har man ingenting innenfor psykisk helsevern å gjøre. Beklageligvis så er ikke verden like A4. Sykdomsbildet til vedkommende Synnøve er sansynligvis mye mer komplekst en det dere har fått vite. Man kan ikke i Norge tvangsinnlegge folk uten at kontollkommisjonen vet om det, og kontrollkommisjonen er et uavhengig organ som består av brukere, leger og advokater. Kontrollkommisjonen fører kontroll med de pasientene som til en hver tid er underlagt tvungent psykisk helsevern. Så å skylde på «staten» blir desverre litt for enkelt og rett og slett dumt og uvitende.

Jeg HÅPER disse bildene dere har som er merket skole, aldri har kommet lenger en veggen i denne gruppa. Ungdommer som har en psykisk lidelse sliter mer en nok med fordommer og tabuer fra før, og Mental Helse og andre foreninger jobber mye med å bryte ned disse. Hvordan ville dere reagert hvis dere hadde blitt henvist til BUP av helsesøster, og etterpå sett et bilde av BUP med mannen med ljåen??

Håper dere tar ansvar og rydder opp i denne gruppa og fjerner uriktig informasjon, og disse horrible bildene. Psykiatrien er ikke slik. Ja, tvangsmedisinering forekommer, men ikke som «straff» eller uten grunn. Hvis dere lurer på hvordan det er på et psykiatrisk sykehus, så ta dere en tur og sjekk. Og da ta imot informasjon fra pasienter som IKKE er psykotiske, og gjerne snakk med personalet også. Da får man gjerne et litt mer nyansert syn på situasjonen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Stikkordsky

%d bloggere like this: